Menu

Over SKC

De Stichting Keurmerk Cadeaukaarten heeft tot doel om de beeldvorming ten aanzien van cadeaubonnen positief te beïnvloeden door de kwaliteit van het uitgifte- en beheerproces van cadeaukaarten te verhogen.

De Stichting is ook een platform voor informatie- en kennisuitwisseling met het oogmerk om de branche verder te ontwikkelen.

Actueel: Toon van Dooijeweerd nieuwe voorzitter Keurmerk Cadeaukaarten

27 oktober 2020 De Stichting Keurmerk Cadeaukaarten heeft een nieuwe voorzitter. Het is Toon van Dooijeweerd, directeur van YourGift Cards B.V.

De vacature is ontstaan door het terugtreden van Erwin de Zeeuw. Medebestuurslid is Alex Schade, directeur van Podium Cadeaukaart, in de functie van secretaris/penningmeester.

“Sinds de oprichting van het Keurmerk volg ik de ontwikkelingen op de voet en zie dat de relevantie van het hebben van een keurmerk voor de gever en ontvanger van cadeaukaarten steeds belangrijker wordt”, zegt Van Dooijeweerd.

De cadeaukaarten YourGift Gifts&More cadeaukaart, Platenbon, Podium Cadeaukaart, Fleurop Bloemenbon, Nationale Entertainment card, Boekenbon, VVV Lekkerweg cadeaukaart, VVV Dinercheque en VVV Cadeaukaart zijn houder van het Keurmerk Cadeaukaart.

Organisatie

Het bestuur van SKC

Het bestuur van Stichting Keurmerk Cadeaukaarten bestaat uit:

  • Toon van Dooijeweerd, directeur YourGift Cards, voorzitter
  • Alex Schade, directeur Podium Cadeaukaart, secretaris
  • Martin de Wilde, directeur Cadeaukaarten Nederland BV, penningmeester

Contactgegevens:

Stichting Keurmerk Cadeaukaarten (SKC)
Lucasbolwerk 11
3512 EH Utrecht
06 - 52 66 85 24
Tijdelijk e-mail adres:

alex@sptc.nl
www.keurmerkcadeaukaarten.nl

Actueel: Keurmerk Cadeaukaart voor YourGift cadeaukaart

De Stichting Keurmerk Cadeaukaarten heeft een nieuwe deelnemer. Met ingang van 13 april jl. is de uitgever YourGift Cards BV toegetreden met haar "YourGift Gifts&More" cadeaukaart. Deze cadeaukaart voldoet aan de door de Stichting gestelde kwaliteitseisen en mag derhalve het Keurmerk Cadeaukaart dragen.

'Wij hebben deze stap bewust gezet omdat we consumentenbelangen op één zetten" aldus Toon van Dooijeweerd, directeur van YourGift Cards B.V. "Het is belangrijk dat de consument erop kan vertrouwen dat de uitstaande gelden veilig zijn, er meer dan voldoende aanbod is en zeer lang geldig is".

Erwin de Zeeuw, voorzitter van Stichting Keurmerk Cadeaukaarten: "Wij zijn blij dat YourGift Cards deze stap heeft gezet. Als EGI-gecertificeerde cadeaukaart met een ruime geldigheidsduur voldoet zij aan de kwaliteitseisen van het keurmerk, waarbij de consumentenbelangen goed gewaarborgd zijn. Het geeft aan dat het denken vanuit de consument steeds belangrijker wordt in onze sector. Uiteindelijk wordt iedereen daar beter van".

Actueel

9 juni 2017

Op 8 juni jl. vond een informatiebijeenkomst plaats voor cadeaukaartuitgevers en andere geïnteresseerden in de voortgang van de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten (SKC). Tijdens de bijeenkomst is door voorzitter Kees van Wijk van SKC een terugblik gegeven op de totstandkoming van het Keurmerk en een toelichting gegeven op de huidige stand van zaken, heeft penningmeester Werner Vorstman de Toetsingsprocedure nader toegelicht en is bestuurslid Jeroen de Zwart ingegaan op de inhoudelijke eisen voor het verkrijgen van het Keurmerk.
Het betreft dan met name eisen op het gebied van geldigheid (minimaal aantal jaren), aanbod (voldoende mogelijkheden om de cadeaukaart in te wisselen) en betrouwbaarheid (beheert de uitgever de gelden op een veilige manier).

Download hier de presentatie

Als u interesse heeft om ook met uw logo bij Erkende Cadeaukaarten vermeld te worden, dan kunt u zich voor het Keurmerk Cadeaukaarten aanmelden.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++